O Ekoškolce na farmě

V jedné malé vesničce jménem Lánov , přímo v podhůří Krkonoš je překrásná farma.

Žije tam spousta zvířátek jako koně, oslík, kozy, ovce, králíci, morčátka, slepice, kočičky,pejskové, včely,žížaly, motýly, housenky, pavouci, ptáčkové a další a další a protože zvířátka milují děti a děti zase milují zvířátka, založily jsme Ekoškolku na farmě.

Postavili jsme dřevěný domek s rákosovou střechou a hliněnými omítkami. V domečku máme kamínka, když je takový mráz, až zalejzá za nehty, nám je tepličko a taky máme sprchu a záchod, veliký stůl na hraní a hamání a v patře pod rákosovou střechou odpočíváme a spinkáme.

Před domečkem si užíváme velikou zahradu se spoustou přírodních prvků jako čtyřhlavý drak z velikého kmene,  noru zakopanou v zemi, špalíkové bludiště, houpačky, skluzavku, průlezky, kolotoč, pískoviště, domeček a těsně za plotem klučičí bunkr. Na konci zahrady máme pěstitelskou část s vyvýšenými záhony, skleníkem, pařníkem a bylinkovou spirálkou, kde společně pěstujeme zeleninu a bylinky. A kdo říká, že děti zeleninu nejedí s chutí, ať se k nám přijde podívat.

Vaříme si na kotlíku polévky, ovocné knedlíky, gulášky houbové i buřtové, děláme si bylinkové „limči“ a svačinku si trháme rovnou do pusy. Naše děti vědí, jak dlouho trvá rajčátku než se začervená a jinak si ho pak váží a i jinak chutná.

A podobné je to i se zvířátky. Děti dobře chápou, že o zvířátka, která chováme doma nebo na farmě se musíme denně starat. Je to všechno v rovnováze. Dají nám spoustu lásky a radosti, ale i my jim musíme věnovat náš čas a nakrmit je, donést jim vodu a uklidit výběh. A jestli se zase nejde někdo, kdo tvrdí, že děti nerady uklízejí, je zván. Když to dětem dává smysl jde lopata, hrábě a kortouč na dračku.

A nakonec jedno velké tajemství. Hned vedle Ekoškolky v prostorách 1 hektaru vzniká další kouzelný prostor: Energetické lázně a zahrada živlů. Na kopci je posvátná studna, která okouzlí každého, kdo do ní vstoupí. Zde vyvěrá zdravá voda, která protéká sedmi čakrovými jezírky, fontánkou a teče do samočistícího jezírka ve kterém se i my koupeme společně s rybičkami, vážkami a dalšími tvorečky.

V rámci tohoto projektu vybudujeme komunitní školu, která naváže na Ekoškolku a umožní dětem i nadále vnímat přírodu jako našeho největšího učitele.

Pokud se Vám líbíme, přijďte pobejt. Jste srdečně zváni.

Jsme soukromá instituce bez registrace. Přijímáme tedy i neočkované děti